به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، چهل و پنجمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، صبح امروز(پنجشنبه ۶ آبان) به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر محمدمهدی فداکار معاون توسعه و مدیریت منابع، حجت الاسلام والمسلمین فرج الله براتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و دیگر اعضای شورا در واحد آبادان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر طهرانچی با تأکید بر لزوم از سرگیری آموزش حضوری دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: حضور مطلق در فضای مجازی موجب آزادی عمل در رفتار آموزش عالی کشور شد، اما ادامه وضع موجود، برای حوزه تعلیم و تربیت کشور خطرناک است. کشورهای اروپایی با باز کردن استادیوم ورزشی، می خواهند به مردم خود بگویند که باید به فضای حقیقی بازگردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بخواهیم در فضای مجازی بمانیم، به زودی عرصه مهم آموزش و حضور به عنوان کنش گر فعال را در آموزش از دست خواهیم داد، تصریح کرد: باید به آموزش در فضای حقیقی بازگشت، در غیر این صورت حاکمیت ملی بر تعلیم و تربیت را از دست می دهیم و با دست خودمان تربیت نسل جوان را به دیگران که در فضای مجازی از ما قوی تر هستند، واگذار خواهیم کرد. بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده اند که برای حفظ حاکمیت ملی خود در مقابل نظام سلطه، باید به فضای حقیقی بازگردند.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دستورالعمل ابلاغی دانشگاه درباره آموزش حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: براساس این بخشنامه، هر واحد دانشگاهی که در منطقه آبی قرار دارد، باید از ۱۵ آبان آموزش حضوری را برای همه مقاطع تحصیلی آغاز کند. در مرحله بعد نیز با توجه به واکسیناسیون اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش حضوری در شهرهای زرد انجام خواهد شد، اما در این مرحله آموزش حضوری در شهرهای زرد تنها برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی برگزار می شود.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه آینده دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به همت تمامی مدیران آن در ستاد و استان ها درخشان است، گفت: تعداد کل دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه های کشور تا دو سال گذشته حدود ۳۰ هزار نفر بود که ۶ هزار نفر آنها در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکردند. با توجه به برنامه های تحولی دانشگاه آزاد اسلامی، تعداد دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه امسال به ۵۸ هزار نفر رسید. این اقبال چیزی جز عنایت خدا نیست و برای شکرگزاری آن باید صحیح العمل باشیم، خوب درس دهیم، دانشجویان را تکریم کنیم و برای آینده و مهارت آموزی آنان برنامه داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به تدوین سند ماموریت گرایی مبتنی بر آمایش استان های دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: براساس این سند، اطلس آمایش محیط درونی و بیرونی دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان تهیه شده تا جایگاه کنونی و مسیر پیش رو دانشگاه در تحول و توسعه استان مشخص شود؛ سند مأموریت گرایی مبتنی بر آمایش دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، باید الگو و راهنمای فعالیت تمامی واحدها و مراکز آموزشی این دانشگاه باشد.
وی با بیان اینکه براساس سند آمایش استان، جمعیت کل استان خوزستان ۹۰ هزار نفر افزایش داشته است، افزود: در حال حاضر بیش از ۹۹ هزار دانش آموز در مدارس استان خوزستان تحصیل می کنند. از این تعداد ۵۲ هزار دانش آموز پسر و ۴۷ هزار دانش آموز دختر هستند. بیشترین تعداد دانش آموزان با توجه به اطلاعات جمع آوری شده به ترتیب در رشته های علوم تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفه ای، کاردانش و ریاضی فیزیک تحصیل می کنند. این اطلاعات باید مورد نظر دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
دکتر طهرانچی ادامه داد: بیشترین سهم تولید ناخالص داخلی استان خوزستان پس از منابع نفتی و معادن، متعلق به صنایع است و صنایع متعدد پالایشگاه، پتروشیمی، فولاد و صنایع جانبی زیادی در استان مشغول به فعالیت هستند. استان خوزستان با دارا بودن حدود ۶ درصد جمعیت کل کشور در رتبه دوم تولید ناخالص ملی با نفت و رتبه چهارم تولید ناخالص ملی بدون نفت قرار گرفته است. این موضوع نشان دهنده گردش مالی و تولید ثروت عظیمی است که در این استان جریان دارد.
وی با بیان اینکه ۷۳ درصد اشتغال استان مربوط به بخش صنعت است، اظهار داشت: بخش خدمات با ۲۰ درصد و حوزه کشاورزی با ۷ درصد در رتبه های بعدی سهم اشتغال استان قرار دارند. این آمار حاکی از آن است که ورود دانشگاه به حوزه کشاورزی مورد استقبال جوانان قرار نخواهد گرفت و دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان باید جای خود در آموزش و اشتغال آفرینی در صنعت و بخش های خدماتی استان پیدا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بررسی سند مأموریت گرایی مبتنی بر آمایش دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، گفت: سهم استان خوزستان از کل ۶۹ هزار پروژه کاربردی کشور، ۲۶۰۰ پروژه و از ۳۳ هزار پروژه توسعه ای کشور، ۷۸۶ پروژه است. دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان باید با مشارکت در انجام و اجرای این پروژه ها، علاوه بر افزایش سهم استان، نقش آفرینی خود را در این پروژه ها افزایش دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به ظرفیت بالقوه دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان و با توجه به قرار گرفتن در منطقه آزاد اروند و همسایگی با شهر بصره عراق، خاطرنشان کرد: نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به واحد آبادان مبتنی بر کشور عراق است و معتقدیم که کارکرد و فعالیت های این واحد دانشگاهی باید با سایر واحدهای استان متفاوت باشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان بزرگترین مرکز آموزش عالی منطقه آزاد اروند است و باید نقش آفرینی جدی در توسعه فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی در عراق داشته باشد.