محمدمهدی طهرانچی روز پنجشنبه در سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی با عنوان مبانی و مسائل مشترک ادیان در حوزه تعلیم و تربیت، در مشهد افزود: در ابتدای قرن جاری با پدیده ای جدید به نام فناوری اطلاعات روبرو شده ایم که ویژگی اش ایجاد جهان شبکه ای بوده و همه محیطهای تربیتی را از خانواده تا جامعه تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: در این شرایط می بایست تربیت دینی فردی و اجتماعی بر مبنای منابع وحی که توسط پیامبران الهی به ما نازل شده بیش از پیش تقویت شده و مورد توجه قرار گیرد. تربیت دینی از دو وجه فردی و اجتماعی برخوردار و محیطهای تربیتی شامل خانواده، محیط آموزشی، دوستی، زندگی، کار و جامعه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر در این تربیت غفلت کنیم، از آنجا که بنیادهای ارتباطی انسان را از کودکی تحت تاثیر قرار می دهد دیگر نمی توان امید داشت جامعه ای سالم و انسان سعادتمند داشته باشیم بنابراین ضروت برگزاری چنین نشستهای در این می باشد که انسان بر روی کره خاکی مورد تهدید است.
وی افزود: خداوند آنچه را که بشر لازم دارد از سوی پیامبران به او نازل کرده و ما باید دو زانوی شاگردی را در مکتب وحی به زمین بزنیم و دوباره به آنچه نیازمندیم رجوع کنیم.
طهرانچی ادامه داد: جلوه تمدنی جدید و فناوریها حاصل از آن در حقیقت زاییده علم ۳۰۰ سال اخیر در غرب و درست است که علم بشر در تسلسل و با استفاده از میراث گذشتگان می باشد اما در آنچه امروز با آن به عنوان علم مواجهیم نگاهی نو وجود داشته که این نگاه از تلفیق علم و تکنیک به دست آمده است.
وی گفت: عقل شریفترین هدیه ای است که خداوند در اختیار بشر قرار داده اما عقل بدون تکیه بر وحی راه به جایی نمی برد. انسان نمی تواند در علم آموزی به خود واگذار شود بلکه باید حتما علم را به شکل صحیحش بکار گیرد و این همان نکته ای لازمی است که بشر می بایست در نگاه به علم داشته باشد. این نگاه همان بینشی است که قرآن کریم به علم داشته و باعث شکل گیری تمدن علمی شده است.
‘همایش تربیت دینی در ادیان ابراهیمی’ اسفند ماه آتی از سوی آستان قدس رضوی و دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در مشهد برگزار می شود. هدف این همایش بین المللی با حضور دانشگاهها، پژوهشگاهها، موسسات آموزش عالی و حوزه های علمیه سراسر کشور ‘برقراری تعامل و همفکری اندیشمندان مسلمان و سایر ادیان در ارتباط با مبانی، مسائل و چالشهای مشترک در زمینه تربیت دینی، تبادل تجارب عملی ادیان ابراهیمی و زمینه سازی دستیابی به تولید دانش و تقویت دین’ است.
پیش از برگزاری ‘همایش تربیت دینی در ادیان ابراهیمی’ سه نشست تخصصی به منظور آمادگی بیشتر طراحی و نخستین آن ماه گذشته در لبنان با حضور اساتید ایرانی و لبنانی برپا شد. دومین و سومین نشست نیز دیروز و امروز با عنوان ‘نظام تربیت دینی در دانشگاهها، حوزه ها و مراکز دینی’ با حضور سه نفر از مسیحیان ساکن فرانسه در مشهد برپا شد.
ایرنا/ ۷۴۹۶/۱۸۵۸