به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، چهل و یکمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد ظهر امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اعضا، در واحد میبد برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با اشاره به توسعه کمی این دانشگاه در سالهای گذشته، گفت: همه از وضعیت توسعه واحدها در شهرهای مختلف اطلاع داریم که در دورهای که جمعیت دانشجویی کشور بالا بود، دانشگاه آزاد اسلامی توسعه یافت.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی مبتنی بر شهریه دانشجویان است و تأکید ما این است که این دانشگاه در هر استان باید بر اقتصاد آن استان تأثیرگذار بوده و از اقتصاد آن سهم داشته باشد، بنابراین از واحد میبد که در قطب صنعت کاشی و سرامیک با سالانه ۳هزار میلیارد تومان گردش مالی قرار دارد، انتظار میرود در توسعه این صنعت و اقتصاد شهر تأثیرگذار بوده و بتواند در این حوزه دانشجو تربیت کند.
در ادامه این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای استان یزد به ارائه گزارشی از وضعیت واحدهای متبوع خود پرداختند و پیشنهادات و برنامههای خود را ارائه کردند.
دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ظرفیتهای شهر بافق در استان یزد، اظهار داشت: رشتههای ارائهشده در واحدهای دانشگاهی باید متناسب با ظرفیتها و توانمندیهای بالقوه و بالفعل آن منطقه باشد. به عنوان نمونه برای واحد بافق باید رشتههایی با محوریت معدن ارائه شود و این واحد دانشگاهی میتواند برای توسعه فعالیتها، با دانشگاههای فعال جهان در حوزه معدن پیوند علمی و پژوهشی ایجاد کند و موضوع فعالیتهای پژوهشی واحد بافق باید مبتنی بر اقتصاد این شهر باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: به عنوان یک مورد پیشنهادی، دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در موضوع بازیافت استخراجهای معدنی که صدها میلیارد تومان درآمد دارد، ورود کند و پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری را به این موضوع اختصاص دهد.
وی با اشاره به فعالیتهای موفق واحد تفت در حوزه عمران و سازه گفت: یکی از واحدهای استان تهران، موضوع زلزله را در طرح پایش آغاز کرده که با توجه به وجود مرکز تحقیقات سازه و زلزله در واحد تفت و دستاوردهای موفقی که این واحد به دست آورده، میتوان مدیریت چالش زلزله در همه ابعاد آن را به واحد تفت واگذار کرد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به درخواست رئیس واحد ابرکوه مبنی بر صدور مجوز از سازمان مرکزی برای فعالیت در صنایع تبدیلی غذایی، خاطرنشان کرد: این طرح را باید به دکتر باغستانی سپرد تا در طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شود، اما به طور کلی تأکید ما در اینگونه فعالیتهای اقتصادی این است که باید در راستای مهارتآموزی و مقّوم آموزش و پژوهش در دانشگاه باشد و درآمدزایی در مرحله دوم قرار گیرد.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: باید با نگاهی دقیق و اقتصادی و اعتماد به رؤسای واحدهایی که موفق عمل کردهاند و همچنین با رعایت شفافیت مالی و عملکرد، دانشگاه آزاد اسلامی را به نقطه اوج برسانیم.
وی از تبدیل سازمان سما به معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی خبر داد و گفت: قرار است در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی، مدارس و آموزشکدههای سما ذیل این معاونت اداره شوند و در استانها نیز آموزشکدهها ذیل واحد اداره خواهند شد. بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای چابکی و ارتقای کیفیت آموزشی و خدماترسانی، در قالب مراکز درمانی و آموزشی، دارای تشکیلات خاص خود خواهند شد.