شما اینجا هستید   |

    اخبار : تیم رباتیک ما در شرایط تحریم تیم‌های بزرگ جهان را شکست داد/پیشگامی در تولید محصولات فناورانه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تیم ربوکاپ این دانشگاه در مسابقات بین‌المللی، توانسته با وجود تحریم ها محصولاتی بسازد که تنه به تنه این تیم ها زده و آنها را شکست دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اهدای کاپ ها و لوح های قهرمانی تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به موزه آستان قدس رضوی، با ابراز خرسندی از حضور در بین اعضای تیم MRL واحد قزوین در جوار حرم امام رضا(ع)، گفت: بحثی که این روزها به لحاظ اهمیتی که مقام معظم رهبری برای جوانان نخبه قائل هستند، مطرح است، این است که به مردم بگویند که چگونه جوانان این مرز و بوم در عرصه علم و فناوری پیشتاز هستند و این موضوع از منظر بزرگان و رهبر کشور مورد توجه است.

وی ادامه داد: اساساً به واسطه رهبری مقام معظم رهبری و پیش از ایشان امام راحل، تحول علمی در کشور ایجاد شد، چرا که پیش از آن ایران در دنیای علم حضور نداشت و دانشگاه های ما صرفاً دانشگاه‌های ترجمه علم بودند که چند مستشار آن را تأسیس کرده بودند و دانشگاه نگاه روایتگری به پیشرفت غرب داشت، اما امام راحل بنیانی را در کشور بنا نهادند که اصل آن استقلال و عزت مردم بود و امروز این بنیان توسط رهبر معظم انقلاب به شایستگی و نیکی ادامه دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به ساقط کردن پهباد پیشرفته آمریکایی توسط موشک بومی ایران اشاره کرد و گفت:اتفاقی که طی یک سال گذشته در عرصه علم افتاد، استقلال و عظمت مردم ایران را به همه جهانیان نشان داد، چرا که با حضور آمریکا در عرصه هسته ای، جنگ سرد شکل گرفت و پس از آن در سال ۱۹۵۷ با ورود روسیه به عرصه فضایی جهان، جنگ سرد دو قطبی شد، به طوری که می توان گفت حاکمیت قرن بیستم با دو پدیده علمی شکل گرفت و این دو پدیده با وجود فروپاشی شوروی، همچنان در عرصه علم و فناوری وجود داشت.

دکتر طهرانچی اظهار داشت: به تعبیر غربی ها، با ظهور جمهوری اسلامی ایران در طول یک دهه که در تولید مقالات علمی در جهان پیشتاز بود، کنشگران جدید در عرصه علم و فناوری حضور پیدا کردند که غربی ها این موضوع را به عنوان یک تهدید برای خود قلمداد کردند و این تهدید زمانی که پهپاد پیشرفته آمریکا توسط موشک بومی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس ساقط شد، به بیان اقتدار ملی تبدیل شد. پیش از این رویارویی، در عرصه علم و فناوری و اقتدار نظامی، ما نشانی از این قدرت نداشتیم و بعد از سال ۱۹۵۷ این مثال مطرح می شود که این اتفاق یک رخ نمایی چهره جدید در عرصه علم و فناوری بود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی ایران که با ارائه مقالات خود را به جهانیان نشان داده بود، این بار در عرصه فناوری، بعد از بحث هسته ای که غربی‌ها همه تحریم‌ها را به وجود آوردند تا مقابل این پیشرفت علمی را بگیرند، در این عرصه خود را به ظهور رساند.

دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توجه غرب به موضوع انسان واره ها، گفت: غرب از سال ۲۰۰۰ تحت عنوان همگرایی علم و فناوری و پس ازظهور نانو فناوری، علوم شناختی و IT ،مفهومی را با عنوان انسان واره ها مطرح کرد تا از بزرگترین و کاملترین مظهر خلقت که همان انسان است، الگوبرداری کند. این موضوع در غرب آغاز شده و روی آن کار می‌کنند. در این حوزه در کنار دانش، عرصه فناوری نیز وجود دارد.

وی با اشاره به موفقیت تیم ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات و رویدادهای مهم بین‌المللی، خاطرنشان کرد: افتخار ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که علاوه بر آموزش و پژوهش در دانش، توانستیم آموزش و پژوهش در فناوری را با کمک دانشجویان رقم بزنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ثمره علم با تولید مقاله و ثمره فناوری با تولید محصول نمود پیدا می‌کند، گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در تولید مقالات علمی و محصولات فناورانه پیشگام است و علم رباتیک به عنوان صحنه آموزش فناوری و عرصه محصولات فناورانه بروز و ظهور یافته و تیم دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات بین‌المللی در کشورهای پیشرو در این حوزه و با حضور تیم‌های بزرگ که دارای امکانات فراوان و پشتوانه شرکت‌های عظیم هستند، توانسته با وجود تحریم محصولاتی بسازد که تنه به تنه این تیم ها بزند و آنها را شکست دهد.

دکتر طهرانچی گفت: این افتخار مربوط به نسل جوان این کشور است که ارادت خود را به انقلاب، دین و اهل بیت(ع) با هدیه دادن کاپ ها و عناوین قهرمانی خود به آستان قدس رضوی و ارادت به مردم و خاکشان را با کسب این موفقیت ها نشان می دهد. این دانشجویان نمایندگان جوانان علمی کشور هستند که آمده اند تا ارادت خود را به محضر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) اعلام کنند.

وی در پایان خطاب به حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: از شما تشکر می کنیم که پذیرفتید در این جلسه، این کار نیک و فرهنگی که در ادامه کار بزرگ علمی و فناورانه دانشجویان حادث می شود، صورت بگیرد.

به اشتراک بگذارید : | | |