به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سفر به استان قم با حضور در بیت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با این مرجع عظام تقلید دیدار و گفت وگو کرد و در جریان وضعیت بهبودی ایشان قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز با حضور در بیت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی با ایشان دیدار و گفت وگو کرد و در جریان روند بهبودی ایشان قرار گرفت.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی در این دیدار با اشاره به نام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه همانطور که از نام آن پیداست، دانشگاهی آزاد اما اسلامی است و اسلام خط قرمز آن باشد.
وی اظهار داشت: اصلاحات دینی باید از دانشگاه آغاز شود، همانطور که شروع مسائل سیاسی هم از دانشگاه است و دانشگاه باید به موضوعاتی همچون نماز و جهات مختلف اجتماعی و … دانشجویان توجه داشته باشد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح باید بر دانشگاه حاکم باشد تا بتوانند دانشگاه آزاد اسلامی را راهنمایی کرده و اصلاحات دینی از دانشگاه آغاز شود.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت در دانشگاه خاطرنشان کرد: اینکه دانشگاه چه تعداد دانشجو داشته باشد، اهمیت چندانی ندارد، بلکه خروجی دانشگاه مهم است که چند نخبه از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند و دانشگاه چه گشایشی در مسائل مردم ایجاد می کند. بنده زمانی که با خبر می شوم که دانشجویان ابداعات و اختراعات داشتند و توانستند مشکلات مردم را حل کنند، بسیار خوشحال می شوم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزود: دانشگاه ها باید دانشجویان را علاقه مند به کشور و نظام کنند تا شاهد خروج آنها از کشور نباشیم. مایه تأسف است که مغزها را ما پرورش دهیم، اما بهره برداری آن نصیب بیگانگان شود.
وی در ادامه با بیان اینکه علوم انسانی با فقه اسلامی رابطه تنگاتنگی دارد، گفت: دانشگاه ها بجای آنکه علوم انسانی را ترجمه کنند و از خارج بگیرند، باید آن را در کنار فقه اسلامی ببینند. در زمان طاغوت سعی شده بود که علوم انسانی را محدود و بخش مهم آن را که مربوط به دین است را تخریب کنند. به طوری که در برخی از کتب علوم انسانی که بیش از هزار صفحه بود، زمانی که به مسائل دینی می رسیدند، تنها یک صفحه درباره دین صحبت می کردند. چرا که معتقد بودند دین زائیده جهل و ترس بشر است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی ادامه داد: معتقدیم که همه علوم انسانی را باید همدوش فقه اسلامی پیش ببریم و در این راستا حوزه های علمیه باید رابطه خود را به دانشگاه نزدیک تر کنند و طلاب، دانشجویان و اساتید حوزوی و دانشگاهی باید با هم رابطه تنگاتنگ داشته باشند. چرا که در این صورت هر دوی آنها نفع و بهره خواهند برد.
وی خاطرنشان کرد: اساس اسلام علم است و دانشگاه محل علم آموزی است و با علم تضاد نداشته و با هم همخوانی دارند. بنابراین باید همدوش هم باشند. رابطه نزدیک حوزه و دانشگاه، مایه وحشت اجانب و بیگانگان است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه در زمان انقلاب حوزه و دانشگاه بهم نزدیک شدند و در بطن انقلاب قرار گرفتند، گفت: در آن دوره بیگانگان از این اتحاد وحشت کردند و شاه هم گفت که ارتجاع سیاه و سرخ دست به دست هم داد و از این وضعیت وحشت داشتند. اکنون برای حل مشکلات کشور باید حوزه و دانشگاه دست به دست هم بدهند.
وی با اشاره به ورود دانشگاه از غرب به ایران گفت: درست است که دانشگاه در کشور ما به رنگ غربی وارد شد، ما در زمان های گذشته دانشگاه های اسلامی زیادی داشتیم که به مرور زمان تحلیل رفت و پس از آن دانشگاه از غرب وارد کشور و فرهنگ غربی در آن جاسازی شد. بنابراین اکنون باید فرهنگ غربی را از دانشگاه جدا کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: اساس حوزه و دانشگاه علم است. علم هم با علم تضاد ندارد. همکاری حوزه و دانشگاه ضروری است و هیچکدام بی نیاز از دیگری نیستند.
دکتر طهرانچی ضمن عیادت و آرزوی سلامتی و طول عمر برای آیتالله العظمی مکارم شیرازی، گزارشی از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی و فعالیتهای این دانشگاه در طول یک سال تحصیلی گذشته ارائه کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به گستردگی ۴۰۰ واحد و مرکز آموزشی و ۷۰۰ مدرسه این دانشگاه در سراسر کشور، یک دانشگاه اجتماعی است که در طول ۳۷ سال فعالیت خود، اثرات فرهنگی مختلفی داشته است.
وی ادامه داد: رویکرد در این مدت تغییر ریل و اثرگذاری مثبت فرهنگی در کشور بود تا دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه خاص خود را پیدا کند. در این راستا ساختار دانشگاه را تغییر دادیم و معاونت های موضوعی را ایجاد کردیم که یکی از مهمترین آنها، معاونت علوم انسانی و هنر است که با هدف تغییر رویکرد از علوم انسانی ترجمه ای ایجاد کردیم. این معاونت بیش از ۶۵۰ هزار دانشجو دارد و همه فعالیت های آموزشی و پژوهشی این دانشجویان ذیل معاونت علوم انسانی و هنر انجام می شود.
دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه سند دانشگاه اسلامی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سرلوحه فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد، گفت: یکی از اقدامات مهم در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه است که حجت الاسلام والمسلمین شریفانی مسئولیت این نهاد را برعهده گرفته اند تا بتوانیم با جدیت موضوعات تربیتی دانشجویان را پیگیری کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اشتغال دانشجویان و امیدآفرینی در بین جوانان مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد، افزود: در بحث کشاورزی وضعیت آموزش این رشته در کشور تقریباً به صفر رسیده بود و فقط ۷ هزار دانشجوی کشاورزی داشتیم. برای خروج از این وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی حرکت جدی را آغاز کرد و حتی در برخی از واحدها به پذیرش دانشجو بدون دریافت شهریه و آموزش در محیط علمی و عملی اقدام کرد. یکی از طرح های موفق دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی طرح تولید بذر هیبریدی خیار و گوجه است که مراحل اجرایی آن در استان اصفهان آغاز شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم توجه به مسائل فرهنگی و اعتقادی دانشجویان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با تدوین طرح دستورالعمل آراستگی و شئون رفتاری و فرهنگی تلاش دارد وضعیت فرهنگی را ساماندهی کرده و ارتقاء دهد تا بتوانیم مسیری جدا از آنچه القا می شود را پیش بگیریم. در این راستا حرکت های محتوایی و شکلی داشتیم و خداوند موفقیت هایی را نصیب ما کرده است.
آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه تهران نیز که در این جلسه حضور داشت به ارائه مطالبی درباره تعامل دانشگاه آزاد اسلامی با این پژوهشگاه و طرح «فقه نظام» پرداخت.
در این دیدار دکتر علی سروری مجد رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها و دکتر سیف اله فضل الهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم نیز حضور داشتند.