پنجاه و نهمین جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان و سرمایهگذاری دانشگاه آزاد به ریاست محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با دستور جلسه بررسی گزارش توجیهی احداث پالایشگاه کوچک برگزار شد.
طهرانچی در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ایجاد بستر تجربی برای جذب فناوری و تولید دانش فنی است، گفت: همانطور که دانشگاههای علوم پزشکی برای ارتقاء امور آموزشی، پژوهشی و مهارتی دانشجویان رشتههای مربوطه، بیمارستانهای آموزشی و پژوهشی راهاندازی میکنند، دانشگاه آزاد اسلامی نیز تلاش دارد برای سایر رشتهها محیط عملی فراهم کند، از این رو یکی از طرحهای پیشنهاد شده، احداث پالایشگاه کوچک توسط واحد علوم و تحقیقات است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این طرح یک گام جدید در دانشگاه آزاد اسلامی و تجربه جدیدی برای درگیر شدن مجموعه دانشی حوزه نفت و پتروشیمی با محیطهای کاری است. از این رو، برای احداث این پالایشگاه ابعاد بزرگی در نظر نگرفتیم و هزینهای که قرار است برای این طرح انجام شود، هزینهای مولد خواهد بود و به نوعی خرید دانش فنی قابل تکثیر به حساب میآید.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در هر استان توسعه خلق تکنولوژی و فناوری را در دستور کار خود قرار داده است، اظهار داشت: تاکنون طرحهای تولید بذر هیبرید در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و تولید بایوپلاستیک در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی آغاز شده و این روندی است که این دانشگاه برای ورود به عرصه خلق فناوری در پیش گرفته است.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از آنجایی که کشور ما یکی از کشورهای نفت خیر به حساب میآید و دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه واحد علوم و تحقیقات از توان علمی و پژوهشی بالایی در این حوزه برخوردار است، طرح احداث پالایشگاه کوچک به عنوان یک پروژه میانی میتواند به تثبیت و ارتقاء واحد علوم و تحقیقات در جایگاه جذب و خلق فناوری کمک شایانی داشته باشد، بنابراین تلاش داریم تا با ایجاد یک پالایشگاه تولیدی آموزشی علاوه بر آموزش و مهارت آموزی به دانشجویان رشته های نفت و پتروشیمی و سوق دادن پایاننامهها و رساله های مرتبط به سمت نیازهای این صنعت، محصولات دانش بنیان تولید شده را در این پالایشگاه مورد استفاده قرار دهیم.
طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه تاکنون در تکنولوژی خط تولید ورود نکرده و طرح احداث پالایشگاه کوچک نخستین تجربه دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه خواهد بود که با اجرایی شدن آن دانشجویان پتروشیمی قادر خواهند بود تا در فضای حقیقی ضمن آموزش های تئوری، تجربه عملی نیز به دست آورند و از نزدیک تجربه کنند که چگونه می توان یک پالایشگاه را مدیریت کرده و فعالیت های آن را توسعه داد. اجرایی شدن این طرح، توانایی فوق العاده آموزشی و پژوهشی برای دانشگاه آزاد اسلامی به همراه خواهد داشت.
موافقت با راه اندازی پالایشگاه کوچک توسط واحد علوم و تحقیقات
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای این طرح و احداث پالایشگاه کوچک تولیدی آموزشی، «دانشکده نفت» را به «فناورکده نفت» ارتقاء خواهد داد و تکنولوژی و فناوری های مورد نیاز را تولید خواهد کرد. این طرح به پایایی و پویایی تیم های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در کسب و خلق فناوری منجر شده و دانشگاه را به خالق تکنولوژی تبدیل کرده، به طوری که دانشگاه نسل فناور معنا پیدا می کند.
در ادامه این جلسه، با کلیات راه اندازی پالایشگاه کوچک توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در قالب یک «شرکت پروژه» موافقت و مقرر شد تا دبیرخانه شورای اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و واحد علوم و تحقیقات درباره اجزای این «شرکت پروژه» تصمیم گیری کنند.
همچنین آرنوش شاکری عضو هیئت علمی گروه نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات به عنوان مجری طرح احداث پالایشگاه کوچک این واحد دانشگاهی انتخاب شد.
انتهای پیام/