شما اینجا هستید   |

    اخبار : تأکید دکتر طهرانچی بر گسترش فعالیت‌های علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و کشور عراق

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد با کاری کارشناسی و عملیاتی وارد عرصه جدیدی از فعالیت‌های مشترک با کشور عراق شود.

جدیدی از فعالیت‌های مشترک با کشور عراق شود.

اخبار مرتبط

واحد سنندج سه تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های اقلیم کردستان عراق امضا کرد

وزیر آموزش عالی عراق: از امکانات و خدمات دانشگاه آزاد اسلامی شگفت‌زده شدم

معاون وزیر آموزش عالی عراق: از پیشرفت دانشگاه های ایران شگفت زده ایم

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر قصی عبدالوهاب السهیل وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق و هیأت همراه با دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ساختمان حافظ سازمان مرکزی دیدار و گفت‌وگو کردند.

دکتر طهرانچی در این دیدار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران نخستین سفر خارجی وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق در دوره جدید است، گفت: این موضوع بیانگر اهمیتی است که ایشان برای گسترش آموزش عالی در کشور خود قائل است.

وی اظهار داشت: یکی از توفیقات جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می‌گذرد، پیشرفت‌های علمی متعدد است. این پیشرفت­ها در زمینه دستاوردها و برون‌دادهای علمی و مقالات گوناگون حاصل شده، به طوری که ایران در رتبه شانزدهم دنیا قرار گرفته و دانشگاه آزاد اسلامی در میان مؤسسات ایرانی دارای بالاترین تعداد از این جهت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایران در زمینه آموزش عالی سرزمینی و رشد تحصیلات تکمیلی یکی از ۵ کشور اول دنیا در دهه گذشته است، گفت: همچنین ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در داخل کشور است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ۴۸ درصد از جوانان ایرانی بین ۱۸ تا ۲۴ سال در مقاطع مختلف آم وزش عالی تحصیل می‌کنند که این موضوع نشان می‌دهد، ظرفیت‌سازی بسیار خوب از سوی ایران در این زمینه صورت گرفته است.

دکتر طهرانچی به تحصیل یک میلیون و ۳۲۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه­‌های علوم، پزشکی، مهندسی و … جایگاه ویژه‌ای دارد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: این دانشگاه در کشورهای همسایه از جمله افغانستان و امارات دارای شعبه و در لبنان هم به فعالیت مشغول است. دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان دارای یکی از معتبرترین مؤسسات آموزش عالی حتی با وجود دانشگاه‌های آمریکایی است.

وی اظهار داشت: در ایران علی‌رغم تحریم‌ها، فعالیت­‌های علمی و تحقیقاتی بسیار خوب و ارزنده‌ای انجام شده، به طوری که نتایج آن را می‌توان در پیشرفت‌هایی که در صنایع هسته‌ای، دفاعی و ساخت ماهواره‌ها صورت گرفته، مشاهده کرد. جوانان ما در پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان آموخته‌اند، چگونه ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به قیاس تعداد دانشجویان و اعضای هیأت علمی کشور در قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: در ابتدای انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو و ۸ هزار عضو هیأت علمی داشتیم که همه استادان دانش‌آموخته کشورهای خارجی بودند؛ اما خوشبختانه امروز ۸۲ هزار عضو هیأت علمی و بالغ بر ۴ میلیون دانشجو داریم که بیش از نیمی از استادان از دانشگاه‌های داخل کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند.

دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی انجام پروژه‌های مشترک با همکاری استادان عراقی را دارد

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر این نکته تأکید دارند که پیشرفت‌های علمی جمهوری اسلامی ایران متعلق به کشورهای مسلمان و منطقه است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد با یک کار کارشناسی و عملیاتی وارد عرصه جدیدی از فعالیت‌های مشترک با کشور عراق شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در گذشته بیشتر ارتباطات علمی بین ایران و عراق به اعزام دانشجو محدود می‌شد، خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی انجام پروژه‌های مشترک با همکاری استادان عراقی را دارد، همچنین می‌تواند در حوزه علوم و فناوری‌های‌ نوین در کشور عراق یا محیط‌های مشترک، آزمایشگاه‌های ملی راه‌اندازی کند تا منجر به افزایش کارآمدی، برون‌دادهای علمی و ارتقای محققان و پژوهشگران عراقی شود.

دکتر طهرانچی از آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای راه‌اندازی پارک علم و فناوری در ایران و عراق خبر داد و افزود: این دانشگاه همچنین در حوزه‌های پزشکی، درمان و آموزش نیروی انسانی از جمله پزشک، پرستار و کادر درمانی آماده هرگونه همکاری با کشور عراق است.

وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۴۴۰ شعبه و ۷۰۰ مدرسه دوره ابتدایی و متوسطه در سراسر کشور است، گفت: ۳۰ هزار عضو هیأت علمی به یک میلیون و ۳۲۰ هزار دانشجو آموزش می‌دهند که نیمی از دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این دانشگاه دارای ۱۰ بیمارستان در کشور است که وظیفه خدمت رسانی به مردم و آموزش به دانشجویان را برعهده دارند. همچنین دارای آزمایشگاه‌های بسیار مجهز در سطح کشور است.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی هیچ پولی از دولت نمی­‌گیرد و به طور غیردولتی اداره می‌شود، گفت: این دانشگاه با وزارت‌خانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ارتباط و تعامل مستقیم است.

مهم‌تر از تجهیزات و امکانات پیشرفته، نیروی انسانی ایده‌پرداز است

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مهم‌تر از تجهیزات و امکانات پیشرفته، نیروی انسانی است که ایده خلق می‌کند، گفت: جوانان کشور قبل از انقلاب اسلامی برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی می‌رفتند و بعد از فارغ‌التحصیلی و بازگشت به کشور، هیچ ایده و تفکری نداشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهد در آزمایشگاه‌های خود دانشمندانی تربیت کند که بعد از فارغ‌التحصیلی نیز دارای ایده‌های فراوان و کاربردی باشند. در صورت آمادگی وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق، دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با ایجاد یک فرصت مطالعاتی ۶ ماهه زمینه همکاری و پیوند میان دانشمندان جوان دو کشور را فراهم کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین با توجه به علاقه‌مندی دانشمندان عراقی به امام رضا(ع)، می‌توانیم دوره­‌های مطالعاتی را در شهر مقدس مشهد برگزار کنیم، با توجه به اینکه امکان سکونت در تهران و سایر شهرها نیز مهیاست.

دکتر طهرانچی نانو تکنولوژی، سلول‌های بنیادی، بیو تکنولوژی، ریزگردها، محیط زیست، نفت و پتروشیمی، علوم انسانی، روان‌شناسی، علوم اجتماعی، تاریخ شفاهی، مستندسازی معماری و … را از مباحث مشترک بین ایران و عراق عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق می‌توانند با تشکیل تیم‌های تحقیقاتی بر روی این موضوعات پژوهش کنند. همچنین جوانان برومند عراق زحمات زیادی در مبارزه با داعش داشتند که باید تلاش‌های آنها از لحاظ علمی ثبت و نشر داده شود.

وی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی آماده است تا در چارچوب یک تفاهم‌نامه در زمینه ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای محققان جوان عراقی، توسعه شعبه در عراق، فعالیت‌های مشترک علمی، ایجاد آزمایشگاه‌های پیشرفته در دانشگاه‌های عراق توسط پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران اقدام کند که این امر بستر کار پژوهشی مشترک در دوران طولانی بین دو کشور را تضمین می‌کند.

دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال برقرای ارتباط بین دانشمندان در سطوح مختلف است

دکتر طهرانچی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال برقراری ارتباط بین دانشمندان در سطوح مختلف است. این دانشگاه تلاش می‌کند تا بستر را برای پیوند و تعامل هر چه بیشتر محققان و پژوهشگران فراهم کند.

وی در پایان با تأکید بر اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی به اقداماتی که در کشور عراق انجام می‌دهد، اداری نیست، گفت: رابطه‌ ما برادری است که ثمراتش تمدن دوره اسلامی است که ۵۰۰ سال در جهان حاکم بود. امیدواریم دوباره روزی فرا برسد که این منطقه در تمدن و علم پیشتاز باشد.

در این مراسم دکتر بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه در امور آموزش عالی و ساماندهی پژوهش های تحصیلات تکمیلی، دکتر طهماسب کاظمی رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی، مهندس علیرضا شیخ عطار سرپرست معاونت بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی، دکتر علیرضا منظری توکلی سرپرست سازمان سما، دکتر رضا مسعودی سرپرست واحد علوم و تحقیقات و دکتر سید محمودرضا آقامیری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی حضور داشتند.

به اشتراک بگذارید : | | |