شما اینجا هستید   |

    اخبار : تفاهم نامه همکاری دانشگاه آزاد و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC امضا شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC برای توسعه همکاری دو جانبه، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC چهارشنبه شب (۲۹ خرداد) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس، اعضای هیأت رئیسه و روسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر محمدجواد دهقانی رئیس و معاونان مرکز منطقه‌‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC برگزار شد.

بر اساس این تفاهم نامه که به امضای دکتر طهرانچی و دکتر دهقانی رسید، مقرر شد مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نسبت به نمایه سازی اطلاعات و آمار تولیدات پژوهشگران دانشگاه در پایگاه‌های مرکز منطقه‌ای و ISC، کمک به تبیین و تحقق شاخص‌های رتبه بندی دانشگاه و تعیین جایگاه دانشگاه در بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی، رتبه بندی کل شعب و واحدهای دانشگاه مطابق با شاخص‌های مصوب و مورد توافق طرفین، فراهم سازی و حمایت در چاپ و انتشار نشریات علمی دانشگاه و درونداد و پردازش این نشریات در ISC و ایران ژورنال براساس ضوابط اقدام کند.

از دیگر تعهدات مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و ISC، همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک و تنظیم شیوه نامه مربوط جهت اجرا، فراهم سازی و امکان استفاده از سامانه ثبت همایش‌های ISC ، مساعدت در چاپ و انتشار کتاب‌های علمی دانشگاه و کتاب‌های همسو با اهداف سازمانی مرکز و پایگاه و توزیع این آثار جهت ترویج علم براساس ضوابط، استفاده دانشگاه از منابع و مدارک علمی الکترونیکی و چاپی مرکز براساس قراردادهای مربوط است.

استقرار مجموعه‌های اسناد، مدارک علمی و تأمین کتب لاتین به صورت امانی برای دوره‌های معین در دانشگاه، حمایت از نمایه سازی بین المللی نشریات علمی دانشگاه توسط مرکز، حمایت در برگزاری همایش‌ها، کارگاه‌ها، دوره‌های دانش افزایی و سمینارهای ملی و بین المللی در دانشگاه و نیز به صورت مشترک در هر دو مجموعه، مشاوره و حمایت از مرکز اطلاع رسانی و دفتر علم سنجی دانشگاه، دسترسی به یک داشبورد فعالیتی در زمینه علم سنجی و رتبه بندی دانشگاه‌های جهان اسلام و ایران و تسهیل در نمایه سازی مجلات منتشره توسط واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در فهرست نشریات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از دیگر تعهدات مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فنون و ISC است.

همچنین براساس این تفاهم نامه، مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به ایجاد دسترسی به اطلاعات کتاب شناختی مربوط به کتاب‌ها، طرح‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌ها و سایر مدارک علمی موجود در دانشگاه جهت ثبت در پایگاه‌های اطلاعاتی مرکز و ارسال مجموعه مقالات کنفرانس‌ها و سمینارهای ملی و بین المللی و متن سخنرانی‌های علمی و مجلات دانشگاه به مرکز منطقه‌ای و ISC اقدام کند.

ایجاد دسترسی به منابع آثار و مستندات و اطلاعات علمی تخصصی طرفین به منظور غنی سازی منابع علمی طرفین و حمایت معنوی از برگزاری همایش‌های مرتبط با مأموریت‌های مرکز منطقه‌ای و ISC که با سیاست‌ها و مأموریت‌های دانشگاه هم راستا باشد، از دیگر تعهدات دانشگاه آزاد اسلامی است.

مدت اجرای این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد به مدت سه سال خواهد بود.

دکتر محمد جواد دهقانی رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ابتدای این نشست گفت: وجه مشترک پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC با دانشگاه آزاد اسلامی در این است که هر دو مجموعه مولود انقلاب اسلامی هستند.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC با بیان اینکه خدمات این پایگاه در تمام کشور گسترده است، اظهار داشت: تبدیل مرکز به پایگاه تأمین منابع اطلاعاتی مورد نیاز کشور با هدف نظام‌مند ساختن هزینه‌های کشور در رابطه با تأمین و خرید پایگاه‌های اطلاعاتی، ایجاد مرکز بین‌المللی علوم انسانی و ادبیات دیجیتالی یونسکو، توسعه پایگاه طرح‌های کاربردی با هدف نظام‌مند کردن و کسب آمار دقیق از وضعیت ارتباط دانشگاه‌ها با بخش‌های صنعتی و سایر نهادها برای کمک به سیاست‌گذاری‌های کلان و ارتقای سطح فعالیت‌های بین‌المللی از جمله مهمترین برنامه‌های این مرکز است.

وی ایجاد شبکه علمی بین کشورهای اسلامی در حوزه‌های موضوعی مانند علوم انسانی را از اهداف این مرکز و پایگاه دانست و خاطر نشان کرد: دستیابی به مرجعیت سنجش و ارزیابی توسعه علمی در کشورهای اسلامی به عنوان چشم‌انداز این مرکز تعیین شده است.

دکتر دهقانی افزود: نمایه‌سازی نشریات علمی و پژوهشی معتبر، سامانه ثبت همایش‌های معتبر علمی در کشور و نمایه‌سازی همایش‌های علمی و بین المللی، رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران و جهان اسلام، استخراج اطلاعات و تحلیل مقایسه آنها به منظور اطلاع از نقاط قوت و ضعف آنها، همکاری در تهیه نقشه علم دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و برگزاری کارگاه‌های ارتقا و افزایش اثرگذاری دانشگاه ها در سطح بین المللی از جمله حوزه‌های فعالیتی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC است.

دکتر منصور حقیقت معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC هم در ادامه نشست، با معرفی این پایگاه گفت: ISC از لحاظ کارکرد مانند وب آو ساینس و اسکوپوس است. این پایگاه‌ها بخشی از مجلات معتبر جهانی را تحت نظارت خود قرار می‌دهند و اطلاعاتی که از این مجلات در پایگاه‌ها ذخیره می‌شود به عنوان اطلاعات کتاب شناختی شناخته می‌شود که بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: زمانی که دسترسی کامل به این اطلاعات وجود داشته باشد، این امکان را فراهم می‌کند که در هر لحظه متوجه شوند که یک شخص، دانشگاه یا مرکز پژوهشی در حوزه پژوهش چه کاری انجام می‌دهد و نقاط ضعف و قوت آن کجاست. با در اختیار داشتن این اطلاعات می توان تحلیل‌های دقیق درباره حوزه تخصصی افراد، دانشگاه‌ها و مراکز به دست آورد و نقاط قوت و ضعف آن‌ها نیز مشخص می‌شود.

دکتر حقیقت اظهار داشت: این اطلاعات متناسب با نیاز کشور در اختیار سازمان‌های درخواست کننده قرار می گیرد و برای سیاست‌گذاری بلندمدت علمی، ترسیم نقشه‌های علمی و… می تواند کمک کند.

معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده تلاش داریم پایگاه استنادی isc تا سال ۱۴۰۴ هم تراز isi شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در ISC اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۲۰۰۰ ثبت مقالات و مجلات خود را شروع کرده و اقدام به ارائه تولیدات پژوهشی خود در حوزه بین‌المللی کرده است. سهم تولیدات دانشگاه آزاد از کل کشور ۱۷ درصد است و ۴۵۶ هزار مقاله تولید شده در این دانشگاه از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ ایندکس شده که بیشترین این مقالات مربوط به حوزه‌های مهندسی، شیمی و فیزیک است.

به اشتراک بگذارید : | | |