شما اینجا هستید   |

    اخبار : اعضای تشکل‏های دانشجویی محیط فرهنگی دانشگاه را می‌سازند

در ابتدای این نشست سهیل محمدی نماینده کانون ها، مهدی یوسفی به نمایندگی از هیأت فاطمیون، هما گنج خانی به نمایندگی از انجمن های علمی، مهدی رضایی به نمایندگی از بسیج دانشجویی و امیرحسین راسخ محمدی و طارمی به نمایندگی از انجمن اسلامی دانشجویان به بیان نظرات و دغدغه های خود درخصوص فعالیت های دانشجویی و فرهنگی پرداختند.

طهرانچی پس از استماع سخنان نمایندگان دانشجویان، گفت: خیلی خوشحالم که در جمع دانشجویان فرهیخته زنجان حضور دارم و جا دارد که از شهید دکتر مجید شهریاری که از دانشمندان خطه زنجان بود، یاد کنیم.

وی با بیان خاطراتی از شهید شهریاری اظهار داشت: امروز نام شهید شهریاری چندین بار در این جلسه مطرح و طنین انداز محفل ما شد و زمانی که دانشجویان زنجانی دغدغه ها و مطالب خود را بیان می کردند به یاد گزیده گویی های شهید شهریاری افتادم، چرا که خاطرات زیادی با ایشان دارم و افتخار با او بودن را داشتم. شهید شهریاری از همه وقت خود به نحو احسنت استفاده می کرد، به طوری که در روز شهادت هم مشغول خواندن پایان نامه بود و به همین دلیل متوجه عملیات تروریستی نشده بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه علم و فرهنگ دو کارکرد دانشگاه است، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها در پرداختن به این دو رویکرد می توانند مقلد، مروج یا مولد باشند. در غرب علم و فرهنگ به قدری در هم تنیده که برخی دانشگاه ها را کانون فرهنگ اطلاق می کنند. این در حالی است که دانشگاه های ما حتی در فرهنگ و پژوهش نیز مقلدانه عمل می کنند، به همین دلیل است که مقام معظم رهبری می فرمایند دانشگاه در کشور ما غلط پایه گذاری شد.

وی تصریح کرد: غرب از سال ۱۹۷۵ از دانشگاه نخبگانی به مدل گسترده روی آورد تا از این طریق بتواند نقش دین و خانواده را کمرنگ کرده تا نظامات شغلی را پر رنگ کند. متأسفانه دانشگاه های ما نیز که رویکرد مقلدانه و مروجانه داشتند، همین مسیر را طی کردند. به همین دلیل است که نظام دانشگاهی ما دچار بروکراسی و بخشنامه محوری شد، چرا که صورت گرایانه عمل کرد و فکر می کرد با بخشنامه می تواند کارها را پیش ببرد.

 طهرانچی با تأکید بر توجه به فعالیت تشکل های دانشجویی و ایجاد نشاط در فضای دانشگاه، گفت: دانشجویان به ویژه دانشجویان تشکلی محیط فرهنگی دانشگاه را می سازند و دانشگاه اگر بستر فعالیت های دانشجویی را تقویت نکند و به دانشجویان تشکل های دانشجویی توجه نداشته باشد، فرهنگ وارداتی بر محیط دانشگاه غلبه می کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تشکل ها روحیه فرهنگ ساز دانشگاه هستند، گفت: فرهنگ در کلاسهای درس تولید نمی شود، بلکه حضور دانشجویان پرانگیزه و فعال به مولد بودن دانشگاه در عرصه علم و فرهنگ کمک می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صحبت های نمایندگان دانشجویان درباره بودجه فرهنگی، پرهیز از مدرک گرایی، توجه به بحث اسلامی و انقلابی بودن دانشگاه، به کارگیری نیروهای جوان و انقلابی در بدنه هیأت علمی، توجه به موضوعات فرهنگی و اجرای سند راهبردی فرهنگی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان ها در بودجه ریزی فرهنگی مخیر هستند که با مشورت تشکل ها بودجه فرهنگی را تدوین کنند.

 طهرانچی ادامه داد: معتقدیم مدرک گرایی و مدرک سازی از آفت های دانشگاه است و این روند در دانشگاه آزاد اسلامی اصلاح خواهد شد. توجه به اسلامیت دانشگاه و بکارگیری نیروهای جوان از موضوعات در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی است و تلاش داریم این دانشگاه به معنای واقعی اسلامی باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: موضوع علم در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار جدی است و اگر در نظام علمی نیروی جوان وارد نشود، علم راکد می ماند و پیشرفت نخواهد کرد، بنابراین وظیفه خود می دانیم که اساتید جوان را در دانشگاه آزاد اسلامی جذب کنیم.

وی گفت: ما برای همه دغدغه هایی که دانشجویان در این نشست مطرح کردند، زیرساخت های لازم را ایجاد کرده ایم که طرح پایش، یکپارچه سازی آموزش، ایجاد معاونت های موضوعی از جمله این اقدامات است.

طهرانچی در پایان گفت: انجمن های علمی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان عضو سازمانی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اطلاق می شوند و فعالیت های آنها مورد حمایت بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی قرار خواهد گرفت.

به اشتراک بگذارید : | | |