شما اینجا هستید   |

    اخبار : حذف بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد تعجب‌آور است/ وزارت علوم رفتاری دوگانه دارد

دکتر محمدمهدی طهرانچی در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به حذف بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی از سوی دولت گفت: این مصوبه ذیل آیین‌نامه اجرایی بودجه سال ۹۸ بود و حذف بودجه پژوهشی جای بسیار تعجب دارد.

هنوز درک نکرده‌ایم که چرا دولت بودجه پژوهشی را حذف کرده است

وی افزود: ۳۰ درصد از اعضای هیئت علمی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول هستند و در شرایطی که جمهوری اسلامی با تحریم مواجه است و باید از تمام توان خود برای مقابله با تحریم‌ها و مشکلات استفاده کند، تصویب این آیین‌نامه در هیئت دولت جای تعجب داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه عبور از تحریم‌های دشمن، همت همه‌جانبه فعالان حوزه علم و فناوری را می‌طلبد، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از شهرها در حل مسائل منطقه پیشرو است و هنوز درک نمی‌کنیم که چرا دوستان ما در دولت، این محدودیت را برای حوزه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی اعمال کرده‌اند.

وزارت علوم دچار دوگانگی شده است

دکتر طهرانچی در واکنش به اظهارات وزیر علوم مبنی بر اینکه سنجش و پذیرش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باید از طریق وزارت علوم انجام شود، گفت: در جلسه روز گذشته شورای سنجش و پذیرش به دفاع از مواضع دانشگاه آزاد اسلامی پرداختم؛ در حال حاضر وزارت علوم دچار دوگانگی شده است چراکه از طرفی مطرح می‌کند قانون، آن‌ها را مقید به حذف کنکور کرده است و از طرف دیگر می‌گویند که باید پذیرش در دانشگاه‌ها صورت بگیرد.

وی تأکید کرد: اساساً در ماده ۵ قانونی که مصوب مجلس شورای اسلامی برای شورای سنجش و پذیرش است، به صراحت آمده که فرآیند سنجش فقط وظیفه سازمان سنجش است و پذیرش برعهده دانشگاه‌ها قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: با توجه به قانون شورای سنجش و‌ پذیرش، فرآیندی که از سوی وزارت علوم مطرح می‌شود با روح و متن این قانون مغایرت دارد و دانشگاه آزاد اسلامی مقید به اجرای قانون است. ما معتقدیم فرآیندی که از سوی برخی اعضای وزارت علوم مطرح می‌شود، برخلاف قانون مرکز سنجش و پذیرش است.

چرا نسل جوان با وزارت علوم قهر کرده‌اند؟

دکتر طهرانچی در واکنش به صحبت‌های اخیر معاون سابق آموزشی وزارت علوم مبنی ‌بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی خود را تافته جدابافته می‌داند، گفت: ادبیاتی که وی به کار برده است شایسته وزارت علوم نیست، رابطه دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم مانند رابطه با وزارت بهداشت و آموزش و پرورش بوده و این ارتباطات مشخص و قانونمند است. وزرای علوم و بهداشت در مجمع هیئت امنای دانشگاه حضور دارند و از شریعتی‌نیاسر که به نمایندگی از وزارت علوم در جلسات هیئت امنا شرکت کرده، بسیار بعید بود که این جملات را به کار ببرد.

وی افزود: اگر بخواهیم بحث کیفیت و مراقبت از کیفیت را در دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم، به نظرم رابطه دوره اول معاونت شریعتی‌نیاسر در وزارت علوم با دانشگاه آزاد اسلامی بسیار غیرکیفی بوده و خیلی از معضلات دانشگاه آزاد اسلامی حاصل از تصمیم‌گیری‌های وی بوده است و تعداد مجوزها و رشته‌های بی‌رویه‌ای که شریعتی نیاسر داده، آسیب‌هایی را رسانده که آن را مشاهده می‌کنیم. به همین خاطر به نظر می‌رسد چنین جملاتی حرکت روبه جلو برای فرار از پاسخگویی به دوران مسئولیتش در آن زمان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: اگر معنای صحبت شریعتی‌نیاسر از تافته جدابافته به این معنا است که ما تحول در دانشگاه آزاد اسلامی و انطباق این تحول با منویات مقام معظم رهبری را پیگیری نکنیم و در ریل ناکارآمدی آموزش عالی حرکت کنیم،  ما خودمان را از این جهت تافته جدابافته می‌دانیم و معتقدیم خواسته مردم را صریح می‌بینیم و زمانی که ۷۰۰ هزار نفر به حوزه پزشکی می‌روند و با حوزه وزارت علوم قهر می‌کنند، باید در ریل تحول حرکت کنیم.

دکتر طهرانچی ادامه داد: اگر من جای شریعتی‌نیاسر بودم به این سؤال پاسخ می‌دادم که بعد از ۶ یا ۷ سال مسئولیت در حوزه آموزشی چه اتفاقی در جامعه و میان نسل جوان افتاده که با کارآمدی رشته‌های وزارت علوم قهر کرده‌اند؟ قطعاً این مسئله نیازمند تحول است و ما در دانشگاه آزاد اسلامی این مسائل را از نزدیک لمس می‌کنیم و از این جهت اعتقاد داریم که علاوه ‌بر کیفیت باید کارآمدی نیز به وزارت علوم بازگردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر شریعتی‌نیاسر شعار کارآمدی دانشگاه آزاد اسلامی را تافته جدابافته بودن، تلقی می‌کند باید بگوییم که بله ما تافته جدابافته هستیم، چراکه بحث تحولی که در دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری می‌شود، در اصل مطالبه مردم از آموزش عالی و مسئولان این حوزه است.

به اشتراک بگذارید : | | |