به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، در دیدار تولیت آستان قدس رضوی با اعضای تیم ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی قزوین که روز گذشته، ۱۸ مهرماه در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به نگاه و اهمیتی که مقام معظم رهبری برای نخبگان کشور قائل هستند، اظهار کرد: اساساً پیشگام شدن جوانان کشور در عرصه علم و فناوری به واسطه توجه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به این حوزه اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در گذشته دانشگاههای ما یا ترجمهکننده علم بودند و یا دانشگاههای وابستهای تشکیل میشدند که در راستای اهداف استعماری کشورهای دیگر فعالیت میکردند، اما امام خمینی(ره) پا پیش گذاشتند و ما به استقلال و عزت امروز خود دست یافتیم.
طهرانچی بیان کرد: این بنیان امروزه به شایستگی نمود پیدا کرده و اتفاقات یک سال گذشته این را به همه نشان داد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه حاکمیت قرن بیستم با دو پدیده علمی انرژی هستهای و علم فضایی بود، افزود: با ظهور جمهوری اسلامی ایران کنشگران جدیدی در عرصه علمی ظهور پیدا کردند و کشورهای قدرتمند آن را تهدیدی برای خود دیدند و به مقابله با آن پرداختند، امروز دنیا نمود آن فعالیتهای علمی را پس از زدن پهپاد آمریکایی به چشم دید.
وی گفت: از سال ۲۰۰۰ در عرصه علمی این موضوع که باید به سراغ انسانوارهها برویم و از انسان الگو بگیریم آغاز شد و در این حوزه تنها دانش مطرح نیست بلکه فناوری هم در کنار آن وجود دارد.
طهرانچی افزود: چیزی که ما در دانشگاه آزاد اسلامی به آن افتخار میکنیم این است که به واسطه علم رباتیک آموزش، پژوهش و فناوری در کنار هم داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ثمره فناوری در محصول است، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی علم رباتیک در عرصه فناوری بروز یافته و ما این را در مسابقات بینالمللی نشان دادیم اما این موضوع افتخاری است که مربوط به نسل جوان کشور است و این دانشجویان نمایندگان علمی کشور هستند.
افزایش دامنه تولیدات در حوزه ساخت ربات و نرم افزار
در ادامه مرتضی موسیخانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: دامنه تولیدات در حوزه ساخت ربات و نرمافزار روز به روز در حال افزایش است و امروز متخصصان ما در حال هدایت رباتهای پیشرفته هستند.
وی اظهار کرد: در عصر حاضر دنیای هوش مصنوعی و نرمافراز دو حوزه علمی است که در این صنایع حضور جدی دارد و به همه امور زندگی بشری وارد شده و علاوه بر بهرهوری در صنایع، موجب بوجود آوردن اقتصادی عظیمی در کشورهای دارنده آن تکنولوژی شده که گاهی از آن به عنوان یک ابزار استعماری نیز یاد میشود.
موسیخوانی افزود: این حوزه در سال ۲۰۰۲ در ایران تشکل شد و مسابقات آن نیز برگزار گردید و موجب ورود به مسابقات جهانی شد، پس از چند سال در سال ۲۰۰۶ توانستیم فاصله خود را با سایر کشورهای پیشرو در این حوزه به صفر برسانیم و از آنها سبقت بگیریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بیان کرد: دامنه تولیدات این حوزه در زمینه ساخت ربات و نرم افزار روز به روز در حال افزایش است و امروز متخصصان در حال هدایت رباتهای پیشرفته هستند.
موسیخانی بیان کرد: فعالیتهای ارزشمندی همچون اهدای کاپهای قهرمانی به حرم امام رضا(ع) و ماندن در ایران علی رغم امکان رفتن به خارج از کشور، توسط اعضای این تیم انجام شده که متاسفانه کمتر به آن توجه میشود.