شما اینجا هستید   |

    اخبار : لزوم وجود دیپلماسی الهام بخش در دانشگاه/ ساز وکار مناسب دانشگاه آزاد در جذب دانشجوی خارجی
لزوم وجود دیپلماسی الهام بخش در دانشگاه/ ساز وکار مناسب دانشگاه آزاد در جذب دانشجوی خارجی
دکتر طهرانچی در مراسم معارفه معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی:

لزوم وجود دیپلماسی الهام بخش در دانشگاه/ ساز وکار مناسب دانشگاه آزاد در جذب دانشجوی خارجی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: این دانشگاه در صدد است تا از تجربه حضور دیپلمات های ورزیده کشور که به دیپلماسی علم و مقاومت واقفند، بهره گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم معارفه دکتر علاءالدین بروجردی معاون جدید بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز برگزار شد، گفت: سؤال مهمی که در حوزه امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی مطرح است، این است که چرا این دانشگاه اصرار دارد از دیپلمات های ورزیده کشور در حوزه دیپلماسی الهام بخش و دیپلماسی مقاومت بهره ببرد؟

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه دیپلماسی علم، بخشی از دیپلماسی عمومی کشور است، گفت: در ۴۰ سال گذشته هر کجا که به اهل فن رجوع نشده و تنها از دانشگاهیان که از دور دستی بر آتش داشته اند، استفاده شده، موفقیتی به دست نیامده که این موضوع اهمیت استفاده از متخصصان و خبرگان را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: در تمام کشورهای پیشرفته، دیپلماسی علمی بخشی از دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رفتار با کشورهای دیگر است. لذا با توجه به اهمیت این موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نهادی که ۴۰ درصد از آموزش عالی و آموزش عمومی کشور را برعهده دارد، در صدد است تا از تجربه حضور دیپلمات هایی که به دیپلماسی علم و مقاومت واقفند و به آن اعتقاد دارد، بهره گیرد.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همواره در چند سال گذشته از دیپلمات های ورزیده در حوزه بین الملل خود بهره برده است، گفت: اگر این اتفاق در دانشگاه رخ نمی داد، در شرایط پیچیده خارج از کشور نمی توانستیم به توفیقی دست یابیم.

لزوم وجود دیپلماسی الهام بخش در دانشگاه

دکتر طهرانچی با تأکید بر اهمیت وجود دیپلماسی الهام بخش، گفت: الهام بخشی به عنوان راهبرد نظام علمی در بخش بین الملل از سوی مقام معظم رهبری در بند ۶ سند ابلاغیه حوزه علم و فناوری بسیار مورد تأکید قرار گرفته و همین امر اهمیت آن را دو چندان می کند. در واقع نگاه علمی شمال به جنوب که در گذشته تاریخی نظام سلطه وجود داشته، تنها با دیپلماسی فعال علمی الهام بخش می تواند جایگزین شود که این موضوع باید در دانشگاه انجام شود و نیازمند حضور خبرگان این راه است.

دکتر ولایتی به عنوان سرآمد دیپلماسی در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دکتر ولایتی به عنوان سرآمد دیپلماسی در دانشگاه آزاد اسلامی حضور فعال دارند، گفت: دکتر ولایتی همواره در دیپلماسی مقاومت به عنوان یک فرد شاخص شناخته شده هستند و اولین فردی که ازسوی ایشان به حوزه بین الملل دانشگاه معرفی شد، مهندس شیخ عطار بود.

وی با بیان اینکه مهندس شیخ عطار در زمان مسئولیت خود در دانشگاه، نگاه دیپلماسی ایده آل گرا و عمل گرا داشت، گفت: وی اقدامات بسیار خوبی از تدوین سند راهبردی حوزه بین الملل تا افزایش دو برابری تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه را در کارنامه خود دارد. مهندس شیخ عطار با نگاه مثبت و دیپلماسی فعال و الهام بخش وظایف محوله خود در دانشگاه را انجام داد.

دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک سازوکار جذب دانشجوی خارجی است

وی با تأکید بر اینکه نظام توسعه دانشجو به یکباره در دانشگاه به وجود نیامد، گفت: مهندس شیخ‌عطار در این زمینه فعالیت‌های مثبتی از جمله تأسیس دفاتر جذب و هدایت دانشجوی خارجی و پیگیری مسائل دانشجویان خارجی را انجام داده و امروز دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک سازوکار جذب دانشجوی خارجی است و این امر اتفاقی در دانشگاه صورت نگرفته است. مهندس شیخ عطار توانست مسیر اشتباه واحدهای خارجی در گذشته را اصلاح کرده و با رسیدگی به امور شفاف سازی را در دستور کار واحدهای بین‌الملل قرار دهد. وی با تمام وجود ایستادگی کرد تا شعب خارجی دانشگاه آزاد اسلامی، شعب حیات خلوت نباشند و این امر از افتخارات وی است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مهندس شیخ‌الاسلام، گفت: مرحوم شیخ‌الاسلام اسوه دانش، عمل و اخلاق بود. وی ضمن تسلط به دانش دیپلماسی، از مهارت بالا و بینش فوق‌العاده‌ای برخوردار بود. تمام کسانی که ایشان را از نزدیک می‌شناختند اعتراف دارند که یک دیپلمات انقلابی بود و برای ما سعادتی بود که در بازه پایانی عمر ایشان از حضورشان بهره‌مند بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد: حوزه بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر علاءالدین بروجردی و با ترکیبی از علم و عمل بتواند در خدمت نظام اسلامی بوده و در پیشرفت علمی کشور تأثیرگذار باشد.

دکتر طهرانچی با اشاره به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: ایشان اخیراً فرموده‌اند که سیاست آمریکا در میان مدت، محدودیت ایران اسلامی در پیشرفت علمی است و این یعنی علم به حوزه سیاست وارد شده و باید در دانشگاه ها در این زمینه تمام توان خود را به کار بریم تا مانع از توقف پیشرفت علمی شویم.

به اشتراک بگذارید : | | |