شما اینجا هستید   |

    اخبار : دانشگاه آزاد اسلامی باید به عنوان قوه عاقله هر شهر، نقش آفرینی جدید برای خود و شهر تعریف کند/ افزایش دانشجویان ورودی جدید برای دومین سال پیاپی
دانشگاه آزاد اسلامی باید به عنوان قوه عاقله هر شهر، نقش آفرینی جدید برای خود و شهر تعریف کند/ افزایش دانشجویان ورودی جدید برای دومین سال پیاپی
دکتر طهرانچی در نشست صمیمانه با اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای آبادان و خرمشهر:

دانشگاه آزاد اسلامی باید به عنوان قوه عاقله هر شهر، نقش آفرینی جدید برای خود و شهر تعریف کند/ افزایش دانشجویان ورودی جدید برای دومین سال پیاپی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامه های سفر یک روز خود به استان خوزستان، عصر روز پنجشنبه ۶ آبان ماه، در نشستی صمیمانه با اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان و واحد بین المللی خرمشهر دیدار و گفت وگو  کرد.

دکتر طهرانچی در ابتدای این نشست، با اشاره به اقبال عمومی به دانشگاه آزاد اسلامی و روند به رو رشد جمعیت دانشجویی این دانشگاه، گفت: بحمدالله امسال برای دومین سال پیاپی آمار ثبت نام دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی افزایش یافت. این اقدام در حالی است که امسال ۵۲ درصد جوانان پس از شرکت در آزمون سراسری اقدام به انتخاب رشته نکردند و به نوعی به نحوه ارائه آموزش در دانشگاه ها نمره منفی دادند و حتی حاضر به شرکت در آموزش رایگان دانشگاه های دولتی نشدند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، با تلاش خوب همه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای دومین سال متوالی ثبت نام دانشجویان جدید این دانشگاه رشد داشت. واقعیت این است که جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۹۵ رو به کاهش شد و مدیران وقت دانشگاه برای این شرایط از درمان موقت افزایش تکمیل ظرفیت مقاطع تحصیلات تکمیلی استفاده کردند و به یکباره ۱۸۰ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی به دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شد و از این طریق به طور موقت توانستند مسائل دانشگاه را متوقف کنند، اما این اقدام براساس شرایط واقعی نبود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: این اتفاق، دانشگاه آزاد اسلامی را در معرض خطر جدی فروپاشی از درون قرار داد و می توان گفت نحوه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای ۹۲ تا ۹۶ به هیچ وجه منطبق بر واقعیات نبود، چرا که اگر مدیران وقت دانشگاه آینده نگری و برنامه ریزی درستی داشتند، می توانستند براساس نرخ موالید ۱۸ سال گذشته، جمعیت دانشجویی آن دوره را پیش بینی و براساس آن برنامه ریزی کنند.

دکتر طهرانچی ادامه داد: متاسفانه در آن دوره پیش بینی کرده بودند که تا سال ۱۴۰۰ جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به دو میلیون نفر خواهد رسید، در صورتی که اگر همان رویه ادامه می یافت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اکنون به زیر یک میلیون نفر رسیده بود. انتظار از دانشگاه به عنوان مرکز خِرد این است که آینده را ببیند، مسیر را ترسیم و براساس آینده پژوهی و برنامه ریزی حرکت کند.

مردم پیام تحول در دانشگاه آزاد اسلامی و برنامه داشتن برای آینده جوانان را دریافت کرده اند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اگر روند کاهش دانشجو که از سال ۹۵ آغاز شده ادامه می یافت، دیگر در سال ۱۴۰۰ اثری از دانشگاه آزاد اسلامی باقی نمی ماند، تصریح کرد: به محض ورود به دانشگاه آزاد اسلامی، به این واقعیت پی بردیم که حیات این دانشگاه مبتنی بر تحول و مدیریت داده مبناست و از همان ابتدا تغییر ریل را آغاز کردیم و اکنون به سند تحول و تعالی و برنامه راهبردی عملیاتی دانشگاه رسیدیم که یکی از نتایج آن این است که جوانان در رقابت آموزش رایگان و تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد را انتخاب می کنند که نشان می دهد مردم پیام تحول در دانشگاه و برنامه داشتن برای آینده جوانان را دریافت کرده اند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته نقش خود را تنها در ارتقا فرهنگ خلاصه کرده بود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی خود را متعهد به شغل و آینده جوانان نمی دانست، اما در دوره جدید برای دانشگاه آزاد اسلامی کارکرد اقتصادی و اجتماعی تعریف کردیم و مصادیق کارآمادگی، بسترسازی اشتغال و اقتصاد دانش بنیان را به فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی افزودیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر سند تحول و تعالی تدوین شده و براساس آن دیگر واحدهای دانشگاهی با توسعه استان و شهرها بیگانه نیستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه باید به سراغ صنعت برود و در ارتقا بهره وری نقش آفرینی و در افزایش اثرگذاری خدمات مشارکت کند و فعالیت های هر یک از واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی باید مطابق با زیست بوم استان ترسیم شود. دانشگاه آزاد اسلامی باید به عنوان قوه عاقله هر شهر، نقش آفرینی جدید برای خود و شهر تعریف کند.

در ادامه این نشست دو ساعته که دکتر محمدمهدی فداکار معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی و برخی از نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، دکتر طهرانچی در فضایی صمیمانه به پرسش ها و دغدغه های مطرح شده از سوی اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان و واحد بین المللی خرمشهر پاسخ گفت.

به اشتراک بگذارید : | | |