شما اینجا هستید   |

    اخبار : علم و نگاه علمی شهید فخری‌زاده برای دشمنان قابل تحمل نبود / از راه علم و نگاه نوین به علم عقب نخواهیم نشست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، همزمان با اولین سالگرد شهادت دانشمند شهید محسن فخری زاده، مراسم بزرگداشت مقام علمی این دانشمند حکیم و شهید در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم که عصر امروز در سالن مرحوم حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جهاد علمی، به بیان خاطره‌ای از شهید مسعود علی‌محمدی، پرداخت و گفت: این شهید والامقام دی ماه ۱۳۸۸ طی یک عملیات وحشیانه تروریستی در مقابل منزل خود به شهادت رسید و به همراه شهید فخری‌زاده در همان ساعات اولیه به منزل ایشان رفتیم و به شهید فخری‌زاده گفتم «مسعود مظلوم بود و طبیعت شهادت، مکتوم زندگی کردن است. نگذارید این شهید مظلوم بماند».

وی ادامه داد: زمانی که نام شهید محسن فخری‌زاده به میان می‌آید، نماد یاد و نام همه شهدای عرصه جهاد علمی است و بسیار خرسندیم که همسران شهیدان علی‌محمدی و رضایی‌نژاد در این نشست حضور دارند.

دکتر طهرانچی با اشاره به نحوه شهادت شهدای جهاد علمی، تصریح کرد: شهیدان علی‌محمدی، شهریاری، رضایی‌نژاد و فخری‌زاده همگی درمقابل چشمان همسرانشان به شهادت رسیدند. دشمن به زعم خود فکر می‌کند که اگر دانشمندان ما را به شهادت برساند، کسی این مسیر را ادامه نخواهد داد که البته خیالی باطل است و راه این شهیدان ادامه دارد.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم گرامیداشت مقام علمی شهید فخری‌زاده در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مقام معظم رهبری در پیامی به مناسب شهادت شهید محسن فخری زاده، ایشان را دانشمند خطاب کردند. از این رو ما دانشگاهیان وظیفه داریم ابعاد دانشمند بودن این شهید بزرگوار و دیگر شهدای جهاد علمی را تفسیر و تبیین کنیم. همچنین از برگزاری این مراسم، هدف مشخصی داریم که بگوییم اگر کشور مسیر عزت را انتخاب کرده، به یُمن علم و نگاه نوین به علم است و از این راه عقب نخواهیم نشست.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه براساس آیات قرآن کریم؛ خداوند زمانی که راه علم را به انسان نشان می‌دهد، می‌فرماید ای انسان! تو به دنیا آمدی و سه عنصر سمع (قدرت فراگیری)، ابصار (قدرت مشاهده) و افئده (قدرت تعقل و تفکر) را برای تو در نظر گرفتیم، گفت: در پنج آیه قرآن کریم، به این سه عنصر قوای کسب علم اشاره شده و خداوند می‌فرماید «لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ» و همچنین می‌فرماید «قَلیلاً ماتَشْکُرُون». کسی در مسیر علم عالم نمی‌شود، مگر اینکه از فراگیری، مشاهده و تعقل و تفکر و شهودش بهره بگیرد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های شهید فخری‌زاده، فراگیری آنچه در لبه دانش قرار دارد، بود. ایشان در فناوری‌های نوین دفاعی با دانشمندانی کار می‌کرد که توانمندان برتر کشور بودند. نگاه شهید فخری‌زاده به فلسفه، نگاه علاقه‌ای نبود، بلکه معتقد بود که اگر قرآن و مبانی علم را درست به کار بگیریم، می‌توانیم با کسب حداکثری علم روز، بنیان‌های جدید بنا کنیم و به یافته‌های نوین دفاعی برسیم.

وی تأکید کرد: اگر تمدن علمی قرن ۲ تا ۷ هجری شکل گرفت، این تمدن منبعث از فرهنگ قرآن در تربیت علمی بود و اگر تربیت علمی قرآن کریم در محققان دفاعی ما وجود نداشت، سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی (سپند) شکل نمی‌گرفت، بنابراین شهید فخری‌زاده نه از روی ذوق فلسفی به سمت فلسفه رفت، بلکه به دنبال علم اقتدارآفرین مبنای تمدن نوین اسلامی بود. تمدن نوین اسلامی در گرو حرکت بنیادی حکمت اسلامی و ارتباط آن با علوم طبیعی است و شهید فخری‌زاده آن را تعقیب می‌کرد و به مؤسسه حکمت و فلسفه می‌رفت و در مقام شاگردی قرار می‌گرفت؛ چون معتقد بود که اگر بنیان‌های علوم طبیعی و علوم رمز و راز خلقت صحیح باشد، دستاوردهای آن نیز نوین است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه شهید فخری‌زاده را همواره در حال کمال می‌دیدیم، گفت: ابعاد وجودی ایشان از دوران دانشگاه تا لحظه شهادت، کامل و قابل شد و مصداق «عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ» شده و مشمول فیض الهی قرار گرفت.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: ما مراسم بزرگداشت شهید فخری‌زاده را برگزار نکردیم که به یک دوست و رفیق ابراز علاقه کنیم، بلکه نگاه ما بزرگداشت علم تمدن‌ساز است و از این منظر، به دنبال پاسداشت مقام علمی شهید فخری‌زاده در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم و این موضوع را به عنوان یک وظیفه دنبال می‌کنیم. می‌گوییم باید به دنبال تحول باشیم. در این مسیر گوهری همچون شهید فخری‌زاده داشتیم که همه وجودش تحول، اعتماد، جسارت بود و چون پلی عمل می‌کرد تا امنیت جمهوری اسلامی ایران برقرار باشد.

دکتر طهرانچی با اشاره به نامگذاری دانشکده موضوعی علوم و فناوری‌های همگرا در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به نام شهید فخری زاده، اظهار داشت: این یک نامگذاری ساده نبود، بلکه یک منطق است که می‌خواهد در دانشگاه آزاد اسلامی حاکم شود؛ منطقی که طی قرن هفتم هجری به آندلس رفت و اگر آن نبود، بشر به مرز مدرنیته نمی‌رسید.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه عصبانیت آمریکا و رژیم صهیونیستی از شهید فخری‌زاده فقط به خاطر دانش هسته‌ای ایشان نبود، گفت: مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که تحریم ایران نه به دلیل مسائل هسته‌ای، بلکه به خاطر مرجعیت علمی کشور است. مرجعیت‌ساز کسی است که دشمن تحمل علم او را ندارد و می‌گوید او نباید باشد. دشمنان جمهوری اسلامی ایران یقین دارند که ما به دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیستیم و همه اینها بهانه است. مگر ممکن است در تفکر کسی مانند شهید فخری‌زاده که مُقلد محض است، چیزی بگذرد که ولی فقیه آن را حرام دانسته است. شهدای هسته ای ما هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: علم و نگاه علمی شهید فخری‌زاده برای دشمنان قابل تحمل نبود. باید بدانند و بدانیم که جوانان این سرزمین و دانشگاهیان ما هرگز از این مسیر کوتاه نخواهند آمد؛ چرا که امامشان، امامی است که با خانواده به صحنه کربلا رفت و اگر خون شهدای جهاد علمی ما در کنار همسرانشان ریخته شد، حضرت زینب (س) شهادت برادران، پسران برادر، فرزندان و یاران امام حسین (ع) را دید، بنابراین مسیر ما، مسیر کربلاست و هرگز از آن بازنخواهیم گشت.

به اشتراک بگذارید : | | |