به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، هجدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۶ اسفندماه به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور معاونان و رؤسای مراکز سازمان مرکزی و با حضور مجازی رؤسای استانهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
دکتر طهرانچی در ابتدای این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز پاسدار و جانباز، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اردیبهشت ۱۴۰۱ وارد چهلمین سال خود میشود و به همین منظور رویداد ملی گام دوم را برنامهریزی کردهایم تا بتوانیم در چهلمین سال حضور دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه علم، فرهنگ، پژوهش و فناوری کشور، این دانشگاه را آنگونه که هست، به تصویر بکشیم. این رویداد با ارائه هزار ایده، هزار زیرساخت و هزار شرکت دانش بنیان با حضور تمامی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا امید را در نسل جوان بیدار نگه دارد، اظهار داشت: دشمن با ناکارآمد جلوه دادن، تحریمهای سنگین و بکارگیری فضای فرهنگی به دنبال ناامید کردن جوانان کشور است و درمقابل این جریان میخواهیم بگوییم ایران سرزمین امید است و کشور ما توانایی و قابلیت آن را دارد که حتی برای چندین برابر این جمعیت نیز فضای کار ایجاد کند. بنا داریم به عنوان یک دانشگاه گام دومی، با نگاه حل مسئلهای و با تأسی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در مسیر خنثیسازی توطئههای دشمن حرکت کنیم.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، به تصویر کشیدن دانشگاه در جامعه برای امیدآفرینی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در رویکرد جدید این دانشگاه تنها شغل و اقتصاد مورد توجه قرار نمیگیرد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم خود و براساس سند تحول و تعالی، حل معضلات اجتماعی را در دستورکار قرار داده است. یکی از این معضلات اجتماعی در حال حاضر بحث کاهش جمعیت است. اگر به پایینترین آمار جمعیت در کشور توجه داشته باشیم، خواهیم دید این آمار مربوط به افرادی است که از تمکن مالی خوبی برخوردارند و این موضوع نشان میدهد که دلیل کاهش جمعیت، صرفاً اقتصادی نیست و موضوعات فرهنگی و اجتماعی در این مقوله دخیل است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه تلاش و نگاه دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر آمایش اجتماعی خواهد بود، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر آمایشهای اجتماعی هریک از استانها، سند «اجتماعی فرهنگی» و «اجتماعی اقتصادی» را تهیه کرده و در هر استان، هستههای فکری آسیبهای اجتماعی و کانونهای دانشگاه و جامعه را تشکیل می دهیم و از طریق دانشکدههای موضوعی سلامت و رشد اجتماع، به حل این مسائل کمک خواهیم کرد.
وی با اشاره به ورود دانشگاه آزاد اسلامی به موضوعات دینی و مبنایی کشور، اظهار داشت: یکی از برنامههایی که در این حوزه در حال اجراست، نخستین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت است که از ۱۳ رجب تا ۱۵ شعبان در واحدهای سراسر کشور در حال برگزاری است. برگزاری این جشنواره، یک اتفاق نادر در حوزه آموزش عالی کشور است؛ چرا که تاکنون دانشگاهها به موضوعات دینی و مبنایی کشور ورود نکرده بودند و دانشگاه آزاد اسلامی در کنار توجه به بحث تقریب مذاهب، جشنواره امامت و مهدویت را با نگاه مبتنی بر مودت فی القربی به عنوان یکی از برنامههای اصلی خود مدنظر قرار داده است. تأکید ما بر این است که هویت اسلامی باید به عنوان یک زیرساخت فکری، مورد توجه جدی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.