به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامههای سفر یکروزه خود به استان همدان، صبح امروز با حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان دیدار کرد.
دکتر طهرانچی در این دیدار با اشاره به موضوع اسلامی شدن دانشگاهها، گفت: واقعیت این است که مشکلات و موانع جدی در مسیر اسلامی شدن دانشگاهها وجود داشته است. تفکری که سالها در فضای دانشگاهها حاکم بوده، معتقد بوده دانشگاه محلی برای رسیدن به مدرنیته موقر است و دانشگاه باید همان مسیر چهل ساله اول خود را طی کند. افراد دارای این تفکر بخش اعظم آموزش عالی را به خود اختصاص دادهاند و در جای جای کشور حضور جدی دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق اسلامی شدن دانشگاه، سند تحول و تعالی را مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب تدوین کرده است. در این سند، نگاه امام خمینی (ره) به دانشگاه به عنوان قوه متفکره و دیدگاه مقام معظم رهبری به عنوان قوه عاقله در نظر گرفته شده است. این سند دارای یک نظامبندی مشخص است و مسیر ریلگذاری تحول در دانشگاه آزاد اسلامی را هموار می کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: علاوه بر سند تحول و تعالی، حرکت هر یک از استانها و واحدهای دانشگاهی نیز براساس سند آمایش اقتصادی اجتماعی، فرهنگی اجتماعی ترسیم میشود، تا بدانیم وضعیت استان چگونه است، دانشگاه در کجا قرار دارد و چه مسیری را باید طی کند.
دکتر طهرانچی با اشاره به حضوری شدن فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی از چهاردهم فروردین امسال، اظهار کرد: پس از حضوری شدن دانشگاه، با موضوعات و مسائل جدیدی روبرو شدیم، چرا که ۷۵ درصد دانشجویان فعلی دانشگاه افرادی هستند که برای اولین بار فضای دانشگاه را تجربه می کنند و به همین دلیل رفتار متفاوتی در محیط دانشگاه دارند. دانشگاه آزاد اسلامی برای مواجهه با این موضوع تدبیری اندیشید و به این نتیجه رسیدیم که نگرش را تغییر داده و به جای نگاه انضباطی صِرف، یک بیانیه ۹ بندی با عنوان «بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی» تهیه شد که در آن مسئله پوشش را به عنوان آراستگی و مسئله عفاف را به عنوان شئون رفتاری در نظر گرفته و تأکید شد که تعلیم و تربیت اجتماعی باید در کلاس و توسط استاد انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه نگاه دانشگاه آزاد اسلامی امیدبخشی به جوانان است، گفت: با توجه به فرارسیدن چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، قرار است رویداد دانشگاه در گام دوم انقلاب اسلامی تحت عنوان «عصر امید» برگزار شود که در این رویداد ملی، هزار ایده، هزار شرکت دانش بنیان، هزار زیرساخت حضور داشته و هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای حمایت از این ایدهها و شرکتها جذب شده است. شعار این رویداد، بسترسازی دانشگاه آزاد اسلامی در اشتغال دانش بنیان و کارآفرینی است.
حجتالاسلام والمسلمین شعبانی: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی ثمرات و برکات خوبی به همراه داشته است
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان با قدردانی از خدمات و زحمات دکتر قائمی رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان و تبریک انتصاب دکتر یداللهی سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان، گفت: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی جای تقدیر و تشکر دارد و اقدامات این دانشگاه در این مدت ثمرات و برکات خوبی به همراه داشته است.
وی با اشاره به گستردگی فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با دیگر دانشگاهها و نهادها متفاوت است و گستردگی فعالیتهای آن ازجمله موضوعات اقتصادی، فرهنگی، علمی، آموزشی و… کار این دانشگاه را سختتر کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین شعبانی موثقی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات امروز بشر این است که سبک زندگی براساس هوش شناختی بشر به وجود آمده و این حوزه ارتباطی به ارزشهای الهی و انسانی ندارد و نسبت به ارزشهای فرهنگی خنثی است، بنابراین اگر بخواهیم به معنای واقعی کلمه در تمدنسازی موفق شویم، باید به سمت تمدن اسلامی حرکت کنیم و در این مسیر نیازمندیم که دانشگاهها زیربنای تمدنی مبتنی بر عقلانیت را ایجاد کنند.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام رضا محمدی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: دکتر طهرانچی و تیم مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی نگاه فرهنگی ویژهای دارند و افرادی باورمند و پرتلاش هستند که مواردی از جمله امامت و مهدویت، عفاف و حجاب، خلاقیت و نوآوری فرهنگی و تبدیل شدن به جریان ملی و بینالمللی را دنبال می کنند. برای مسئولان و مدیران این مجموعه آرزوی توفیق دارم.
وی افزود: در کشور ما کارهای زیادی در حوزه فرهنگی صورت گرفته اما همچنان با چالشهای جدی مواجه هستیم که به نظر بنده ترمیم و اصلاح شرایط فرهنگی کشور برای آیندهای روشنتر، به مهندسی فرهنگی و انجام کارهای تربیتی نیاز دارد.
انتهای پیام/