شما اینجا هستید   |

    آخرین اخبار : دانشگاه ها باید به موضوع علم برای تعالی فردی و اجتماعی توجه کنند/ اسلامی شدن دانشگاه با نگاه توحیدی به علم ممکن می شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست «روایت بصیرت» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و اساتید و نخبگان دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی در واحد مشهد برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در نشست «روایت بصیرت» که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد، گفت: به فرموده پیامبر اکرم (ص) اعمال در روز قیامت با علم و معرفت سنجیده می‌شود و علم میزان اعمال است. لذا مهمترین دوره تمدن بشری در صدر اسلام رخ داد و آن هم به خاطر توجه بنیانگذار اسلام به علم و دانش بود. خداوند به قلم و آنچه به وسیله قلم نوشته می‌شود، قسم یاد می‌کند که این نشان‌دهنده ارزش علم و ابزار دانش است.

وی افزود: بنا بر روایت معروفی؛ علم سلطان و قدرت است. علم است که به جامعه قدرت، عزت و اعتبار می بخشد. قدرت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با علم به دست می آید. چه بسیار کشورهایی که دارای منابع غنی خدادادی هستند اما در فقر زندگی می کنند. بهترین امکانات را خداوند برای آنها قرار داده ولی دیگران از آن بهره می برند.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: شاید در کمتر آیینی توجه و تکریمی که در اسلام به علم و علما وجود دارد را ببینیم. هیچ سرمایه و گنجی پرسودتر از علم نیست؛ زیرا همه گنج ها به وسیله علم و زحمت دانشمندان به منصه ظهور می رسد. البته نه علم به ماهو علم، بلکه علمی که انسانیت و کرامت انسانی را به جامعه تحویل دهد و نفع آن برای همه مردم باشد.

وی ادامه داد: نهم دی تجلی دفاع از مردم‌سالاری بود. اسلام در همه حوزه ها نگاه به مردم دارد. در عبادت هایی که فقط رابطه انسان با خدا را شکل می دهد، مثل نماز بازهم توجه به مردم بروز پیدا می کند. هرجا نماز ذکر شده، زکات نیز فوراً پس از آن آمده است. نماز بال ارتباط با خداوند است و زکات ارتباط انسان با مردم را می سازد. مردم‌سالاری در همه زوایای دینی و نه فقط مسائل سیاسی موردتوجه اسلام است و این برگرفته از کرامتی است که اسلام برای انسان قائل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه توجه به ساحت مردم‌سالاری یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران این هدیه خداوندی زمینه بروز و ظهور پیدا کرد. عوامل فتنه ۸۸ مردم‌سالاری و جمهوریت را مورد هجمه قرار دادند. رهبر معظم انقلاب با همه توان از جمهوریت انقلاب دفاع کردند و آن را در همه دوران دنبال کردند. در انتخابات ۱۳۷۶ نیز جریانی که شاید کمتر گمان می رفت رأی بیاورد، رأی آورد و بزرگان جریان مغلوب به مقام معظم رهبری نامه نوشتند که اگر دولت جدید ۸ سال سرکار بماند، خسارات زیادی را برای کشور به بار می آورد و درخواست کردند انتخابات باطل شود. مقام معظم رهبری محکم جلوی این درخواست‌ها ایستادند. این ایستادگی رهبر معظم انقلاب طرفداری از جریانی نبود، بلکه حمایت از جمهوریت نظام بود. موضع رهبر عظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ عیناً همان موضع ایشان در سال ۱۳۷۶ بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه و اساتید دانشگاه با نقش مرجعیت خود می توانند تأثیر بسزایی در تعمیق مفاهیم مردم‌سالاری در جامعه داشته باشد. ملتی که فاقد هویت باشد، راحت طعمه دشمن خواهد شد.

رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «رهنامه»

در پایان این نشست، از مجموعه ۴۰ جلدی کتاب های «رهنامه» همزمان با سایر دانشگاه های کشور رونمایی شد. مجموعه «رهنامه» به همت انتشارات انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تهیه و تنظیم شده است.

انتهای پیام/

به اشتراک بگذارید : | | |