محمد مهدی طهرانچی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه آزاد در راستای الکترونیکی شدن پایان نامه ها برنامه ای در دستور کار خود دارد؟ اظهار کرد: مهم تر از بحث الکترونیکی شدن پایان نامه ها و حذف کاغذ از این فرایند این است که سامانه هایی داشته باشیم که پایان نامه در یک سیستم به صورت الکترونیک از روز اول بارگذاری شود که در دانشگاه آزاد این فرایند در سامانه پژوهشیار صورت می گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: امروز همه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد تمامی صفر تا صد کار را از بارگذاری پروپوزال تا تصویب آن در سامانه پژوهشیار انجام می دهند.
طهرانچی با تاکید بر توجه به میراث مکتوب در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: اینکه به طور مطلق گفته شود، هیچ چیزی (پایان نامه)کاغذی نباشد، به نظر من افراط در مقابل تفریط است. حتی در طرف مقابل اینکه پایان نامه ها ده ها جلد چاپ شود، باز هم افراط است.
وی ضمن اشاره به اینکه کتابخانه های کاغذی در دانشگاه ها حائز اهمیت هستند، تصریح کرد: حتی کشورهایی که در بحث حفظ محیط زیست و تولید کاغذ بسیار حساس تر از ما (ایران) هستند، به سرعت به این قضیه ورود نکرده اند.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: برنامه دانشگاه آزاد در این راستا این است که در فرایندی، آن بخش از رساله هایی که در خور توجه هستند، به عنوان میراث مکتوب باقی بماند.
طهرانچی در پایان بر حفظ شان زبان فارسی و زبان علم در پایان نامه ها و رساله ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه یکی از اشکالات موجود این است که پایان نامه ها و رساله های کاغذی که چاپ می شوند، جز خود فرد و کتابخانه هیچ کسی به آن ها نگاه نمی کند.