به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه مشارکت و سرمایهگذاری در فراصندوق ستارگان و آیین رونمایی و پذیرهنویسی از اولین فراصندوق کشور در بازار سرمایه که صبح امروز در محل نمایشگاه دستاوردهای اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار شد، با انتقاد از وابستگی دانشگاهها و مراکز پژوهشی به بودجه دولتی، گفت: زمانی که بنده مدیریت یک دانشگاه دولتی را برعهده داشتم، در جایی خواندم که دانشگاه ۱۵۰ سال پیش به کشور آورده شده است.
وی افزود: مرتب آخرین دستاوردهای دانشگاههای غربی را کپی میکنیم، اما چرا در دانشگاههای ما به آن ثمرات و نتایج نمیرسیم.
دکتر طهرانچی تصریح کرد: واقعیت این است که در کشور ما ابتدا نفت آمد و بعد از آن دانشگاه، اما هیچگاه دانشگاه روی موضوع نفت کار نکرد، در صورتی که همیشه از پول نفت استفاده کرده است. به همین دلیل دانشگاه ما زایشگر و زاینده نبود و دانشگاه مصرفکننده بود. این موضوع در تمام تاروپود دانشگاه رسوخ کرده است.
وی افزود: زمانی که به دانشگاه آزاد اسلامی آمدم، با دانشگاهی مواجه شدم که مردم آن را ساخته بودند و این دانشگاه با پشتوانه مردمی توانسته بود ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را به خود اختصاص دهد و سالانه میزبان ۳۰۰ هزار نفر از جوانان کشور باشد، اما با وجود آنکه همه سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی مردمی است، این دانشگاه منبعث از نگاه دولتی اداره میشد و سرمایههای این دانشگاه در بانکها سپردهگذاری شده بود و دانشگاه از سود حاصل از آن استفاده میکرد. با توجه به تغییرات جهانی و تغییرات ملی، به این نتیجه رسیده بودیم که باید در گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، نگاه دیگری به مسائل داشت و الگوهای ذهنی گام اول را تغییر دهیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: نکته اول که به آن اعتقاد داریم این است که با پول نفت و دولت نمیتوان اقتصاد پایا و پویا ایجاد کرد و به همین دلیل زمانی که پیشنهاد راهاندازی این صندوق ارائه شد، با توجه به تغییر رویکردی که در دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم و شعار کارآمدی را سرلوحه برنامههای خود قرار دادهایم، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نقشآفرین جدی در عرصه تربیت جوانان از پیشنهاد راهاندازی فراصندوق ستارگان حمایت کرد.
دکتر طهرانچی در پایان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریتی خود، به جای مدرکگرایی، به راهاندازی استارتآپها و مهارتآموزی به دانشجویان و ایجاد سراهای نوآوری توجه ویژه داشته است و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در همه شهرها حضور دارد، میتوانیم فرهنگ کار را در کشور تغییر دهیم. مراسم امروز یک تغییر رویکرد نسبت به فضای کسب و کار است که امیدواریم این حرکت پایدار و بادوام بماند.